Actueel Galerie

GAETANE SCHOLTEN bij Galerie Arte Ateliers
Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.
Gaëtane Scholten–Verhofstede is geboren in 1962 te Sint-Niklaas in België, tussen 1992 en 2017 woonachtig te Woerden (Kamerik) in Nederland. Nu is zij verhuisd naar Frankrijk, in Serignac-Peboudou, om aldaar meer tijd te nemen om haar eigen creaties te vormen.
Gaëtane  is autodidact beeldend kunstenaar.
Vanaf 1998 volgde ze beeldhouwcursussen waar de eerste beginselen werden geleerd.
In 2010 startte zij haar eigen beeldhouwatelier waar onder haar leiding wekelijks circa 85 cursisten actief het beeldhouwen beoefenen. Om haar verder bij te scholen volgde ze diverse cursussen zoals letterhakken en marmer bewerken in Pietra Santa in Italië.
In 2014 heeft zij het project “De koe van Woerden” geleid. Het beeld van de koe verbeeldt de agrarische positie van de gemeente Woerden(NL) in het Groene Hart. Startende van haar eigen ontwerp, werd uit een 22 ton wegend granieten blok uit India een nog 12 ton wegende levensechte koe gebeeldhouwd. Dit kindvriendelijk beeld is te bezichtigen op het pleintje bij de bibliotheek in Woerden.
    
 
PETRA VERMEULEN bij Galerie Arte Ateliers
Van 1 juli t/m  31 januari 2019 exposeert Petra Vermeulen, kunstschilder, haar dierenportretten bij Galerie Arte Ateliers. 
Petra komt oorspronkelijk uit Woerden, maar leeft tegenwoordig met haar gezin in het landelijke Waarder. Als ze niet aan het tuinieren is of op haar paard zit, dan is de kans zeer groot dat ze achter de ezel staat.
Petra is opgegroeid met honden, katten en pony's. Ze kan zich een leven zonder dieren niet voorstellen.  Ze weet door te dringen tot de ziel van het dier en ziet kans die essentie op papier of doek weer te geven. "Het is een kwestie van kijken, écht goed kijken, dan wordt je geraakt!"
Petra Vermeulen is autodidact. Zij werkt heel graag met pastels, zowel op Hahnemölle velourspapier als op Ingrespapier.
Daarnaast schildert Petra met ogenschijnlijk gemak in acryl -de koeien lopen zo ongeveer van het doek af!- en sinds kort ook met olieverf. 
Petra maakt werk in opdracht, op voorwaarde dat ze een ‘klik’ heeft met het dier dat geportretteerd moet worden. Ze begint niet aan opdrachten onder tijdsdruk, daarvoor heeft ze teveel liefde voor het vak. Meer informatie is in de galerie verkrijgbaar.
     


GIES WYNENDAELE bij Galerie Arte Ateliers
Vanaf 3 augustus 2018 exposeert Gies Wynendaele , kunstenaar zilversmid, zijn exceptionele creaties in zilver , soms in combinatie met prachtige mineraalsteentjes. 
Er is een gamma aan prachtig gestyleerde armbanden, halskettingen, oorbellen en ringen.
EIGENZINNIGE JUWELEN 
De handgemaakte zilveren sieraden van ontwerper en createur Gies Wynendaele zijn gevarieerde werelden in het klein. 
De juwelen zijn het vakkundige resultaat van een geduldige zoektocht, via druppel -, soldeer -en smeedtechnieken, naar die ene unieke vorm. 
De veelal geometrische, orthogonale en organische composities zijn verbazingwekkend licht zelfs door het gebruik van parels en grotere stukken amber die voor de nodige grilligheid zorgen in contrast met het strakke of golvende zilver.
Zijn scheppingsdrang en hartstocht voor het metier leiden hem van speels bewegende tot haast sculpturale creaties. Door middel van eeuwenoude technieken en minutieus las -en paswerk komt hij tot een eigenzinnige uniformiteit.     
Gies Wynendaele creëert klassieke en vormvaste juwelen die in combinatie met hun draagcomfort, functionaliteit en beweeglijke elementen net heel eigentijds, organisch en duurzaam zijn.  
 

Nieuws

 

PROGRAMMA EXPOSITIE maart-april 2019

 

GAETANE SCHOLTEN 
Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.

PETRA VERMEULEN 
Van 1 juli t/m  31 januari 2019 exposeert Petra Vermeulen, kunstschilder, haar dierenportretten bij Galerie Arte Ateliers. 

GIES WYNENDAELE
Vanaf 3 augustus 2018 exposeert Gies Wynendaele , kunstenaar zilversmid, zijn exceptionele creaties in zilver .
 

MARCOTTE

Franse kunstschilder, werkt met wol en acryl, abstract

 

FRANKA BONDINI

 

FRANCO SANTI

Lees meer >>

Prijs OKW 2016 made by Gaetane Scholten

Lees meer >>
© 2007-2019 Arte Ateliers