Actueel Galerie

 

GAETANE SCHOLTEN bij Galerie Arte Ateliers
Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.
Gaëtane Scholten–Verhofstede is geboren in 1962 te Sint-Niklaas in België, tussen 1992 en 2017 woonachtig te Woerden (Kamerik) in Nederland. Nu is zij verhuisd naar Frankrijk, in Serignac-Peboudou, om aldaar meer tijd te nemen om haar eigen creaties te vormen.
Gaëtane  is autodidact beeldend kunstenaar.
Vanaf 1998 volgde ze beeldhouwcursussen waar de eerste beginselen werden geleerd.
In 2010 startte zij haar eigen beeldhouwatelier waar onder haar leiding wekelijks circa 85 cursisten actief het beeldhouwen beoefenen. Om haar verder bij te scholen volgde ze diverse cursussen zoals letterhakken en marmer bewerken in Pietra Santa in Italië.
In 2014 heeft zij het project “De koe van Woerden” geleid. Het beeld van de koe verbeeldt de agrarische positie van de gemeente Woerden(NL) in het Groene Hart. Startende van haar eigen ontwerp, werd uit een 22 ton wegend granieten blok uit India een nog 12 ton wegende levensechte koe gebeeldhouwd. Dit kindvriendelijk beeld is te bezichtigen op het pleintje bij de bibliotheek in Woerden.
    
 GILLES LAVIE bij Arte Ateliers

Het thema van deze autodidact is : het stedelijke.
Na 12 jaar exposeren, soms samen met beeldhouwer Odon Noblia, heeft kunstenaar Gilles LAVIE , niet stil gezeten maar is hij nog steeds op zoek om te kijken hoe hij zijn werk kan vereenvoudigen. Het lijkt simpel maar eenvoud maakt het juist ingewikkeld. Dit is misschien de reden waarom de 'PASSAGE'-serie van 2015 tot 2018 meerdere jaren in beslag nam om geboren te worden. Heel grafisch, de alomtegenwoordigheid van de lijnen en de perspectieven opent voor hem combinaties en verbuigingen zonder limiet. De banen en de personages met schaduw of zonder schaduw, zijn constanten die je in deze serie tegenkomt. Met deze slanke graphics, waar grijs, wit en zwart samenkomen, brengt de kunstenaar van tijd tot tijd een vleugje kleur op zijn schilderijen. Deze serie markeerde een keerpunt in het werk van Gilles LAVIE en het was slechts een fase ... 
Eind 2018 ontmoet hij een kunstliefhebber verschillende keren in zijn huis / studio in ARBONNE (64). Deze persoon daagt Gilles LAVIE uit, door de relevantie van zijn opmerkingen. Na deze ontmoeting stelt Gilles vele avonden vragen over "zijn" kunst ... en tenslotte besluit hij de "klassieke" steun van het canvas te verlaten om zijn borstels op hout te zetten. December 2018: de reeks "palet" werd geboren. Hij laat ons reizen in een wereld van steden of platteland, met of zonder karakters (of silhouetten), met behulp van de ruwe ondergrond van hout , dat warmte uitstraalt of die zachtheid toevoegt of contrasteert, warmte aan landschappen toebrengt of juist soms hard, koud en sober.

 

ARIEN WESTSTRATE bij Galerie Arte Ateliers

Mijn naam is Arien Weststrate, ik ben 67 jaar en ben graag creatief bezig.
Ik ben begonnen met beeldhouwen in de Blauwe wereld, een beeldhouwatelier  in Zegveld, waar ik ook woon.
Later heb ik deze hobby voortgezet bij Arte Ateliers in Kamerik, bij Gaetane Scholten. Vijf  jaar geleden hebben we daar met een aantal enthousiaste beeldhouwers "de koe van Woerden"  gerealiseerd, te beginnen met een steen van 22 ton. Het was fantastisch.
Ik heb in die periode ook kennis gemaakt met schilderen, wat ook heel fijn is om te doen, tijdens een workshop bij Helder atelier in de Woerdense Verlaat. Ik schilder graag figuratief, dat is bij beeldhouwen ook zo. Het materiaal wat ik gebruik is acrylverf. Voor mij is schilderen een fijne manier van ontspannen. Ik vind het een eer dat ik mag exposeren bij Berend en Gaetane in de Galerie van Arte Ateliers in Frankrijk.

 

MARCOTTE bij Arte Ateliers

Marcotte is een Franse kunstschilder en autodidact.  Voordat hij startte met de schilderkunst was Marc Bertin (Marcotte) meesterkok voor meer dan een decennium. Ook de kookkunst gaat gepaard met veel creativiteit.
Aan acrylverf  voegt hij vezels (wol, zijde, katoen) toe zoals in de keuken en dit leidt tot een opeenhoping  maar vooral tot een rijkdom aan emotie. In deze abstractie gaat hij op en experimenteert graag. 

Nieuws

 

PROGRAMMA EXPOSITIE  juli-augustus-september  2019

       

Een voorproefje van de kunstwerken van GILLES LAVIE  uit Frankrijk, te zien bij galerie Arte Ateliers

 

GAETANE SCHOLTEN 
Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.

GILLES LAVIE
Franse kunstschilder uit Arbonne (64), tentoonstelling vanaf 21 juli 2019 t/m 30 september 2019

 

ARIEN WESTSTRATE

Nederlandse kunstschilder uit Zegveld (NL), tentoonstelling vanaf 21 april 2019 t/m 30 september 2019

MARCOTTE

Franse kunstschilder, werkt met wol en acryl, abstract, tentoonstelling vanaf 20 april 2019 t/m 30 september 2019

Lees meer >>

Prijs OKW 2016 made by Gaetane Scholten

Lees meer >>
© 2007-2019 Arte Ateliers