Actueel Galerie

 

GAETANE SCHOLTEN bij Galerie Arte Ateliers
Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.
Gaëtane Scholten–Verhofstede is geboren in 1962 te Sint-Niklaas in België, tussen 1992 en 2017 woonachtig te Woerden (Kamerik) in Nederland. Nu is zij verhuisd naar Frankrijk, in Serignac-Peboudou, om aldaar meer tijd te nemen om haar eigen creaties te vormen.
Gaëtane  is autodidact beeldend kunstenaar.
Vanaf 1998 volgde ze beeldhouwcursussen waar de eerste beginselen werden geleerd.
In 2010 startte zij haar eigen beeldhouwatelier waar onder haar leiding wekelijks circa 85 cursisten actief het beeldhouwen beoefenen. Om haar verder bij te scholen volgde ze diverse cursussen zoals letterhakken en marmer bewerken in Pietra Santa in Italië.
In 2014 heeft zij het project “De koe van Woerden” geleid. Het beeld van de koe verbeeldt de agrarische positie van de gemeente Woerden(NL) in het Groene Hart. Startende van haar eigen ontwerp, werd uit een 22 ton wegend granieten blok uit India een nog 12 ton wegende levensechte koe gebeeldhouwd. Dit kindvriendelijk beeld is te bezichtigen op het pleintje bij de bibliotheek in Woerden.
    
 ARIEN WESTSTRATE bij Galerie Arte Atleirs

Mijn naam is Arien Weststrate, ik ben 67 jaar en ben graag creatief bezig.
Ik ben begonnen met beeldhouwen in de Blauwe wereld, een beeldhouwatelier  in Zegveld, waar ik ook woon.
Later heb ik deze hobby voortgezet bij Arte Ateliers in Kamerik, bij Gaetane Scholten. Vijf  jaar geleden hebben we daar met een aantal enthousiaste beeldhouwers "de koe van Woerden"  gerealiseerd, te beginnen met een steen van 22 ton. Het was fantastisch.
Ik heb in die periode ook kennis gemaakt met schilderen, wat ook heel fijn is om te doen, tijdens een workshop bij Helder atelier in de Woerdense Verlaat. Ik schilder graag figuratief, dat is bij beeldhouwen ook zo. Het materiaal wat ik gebruik is acrylverf. Voor mij is schilderen een fijne manier van ontspannen. Ik vind het een eer dat ik mag exposeren bij Berend en Gaetane in de Galerie van Arte Ateliers in Frankrijk.

 

MARCOTTE bij Arte Ateliers

Marcotte is een Franse kunstschilder en autodidact.  Voordat hij startte met de schilderkunst was Marc Bertin (Marcotte) meesterkok voor meer dan een decennium. Ook de kookkunst gaat gepaard met veel creativiteit.
Aan acrylverf  voegt hij vezels (wol, zijde, katoen) toe zoals in de keuken en dit leidt tot een opeenhoping  maar vooral tot een rijkdom aan emotie. In deze abstractie gaat hij op en experimenteert graag. 

 

Nieuws

 

PROGRAMMA EXPOSITIE  mei-juni 2019

      

Een voorproefje van de kunstwerken van Arien Weststrate uit Zegveld , te zien bij galerie Arte Ateliers

 

GAETANE SCHOLTEN 
Permanente tentoonstelling van het werk van Gaetane Scholten, beeldhouwer in steen.

ARIEN WESTSTRATE

Nederlandse kunstschilder uit Zegveld, tentoonstelling vanaf 21 april 2019 t/m 30 juni 2019

 

MARCOTTE

Franse kunstschilder, werkt met wol en acryl, abstract

FRANKA BONDINI

 

FRANCO SANTI

Lees meer >>

Prijs OKW 2016 made by Gaetane Scholten

Lees meer >>
© 2007-2019 Arte Ateliers